Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• - Дисководещ няма да ставаш, но от тиха музика да я набичиш си е цяло приключение и е свързано с неограничен брой натискания на +-чето. Това, ако си ценител на музиката, ако си като бакшишите едвам да свири те разбирам
    - Шибидаха при едно регулярно прочистване на дренажите (елементарна работа, която е хубаво да се направи веднъж на 1-2 години) няма никакви проблеми. Още повече, че колите ни не са тооолкова стари още. И не знам какво е да ми протече - имах Е30-ка на 25 години. За 4 години каране не бях чистил нито веднъж въпросните дренажи, а шибидаха не беше прокапвал никога. А в същото време е много приятна екстра
    - Това със задното не ме разбра. Карал съм предимно коли със задно допреди Алфата и просто стоят по различен начин, по-добър начин. За зимата е минус, да...
    - Но ги виждаш всеки път като си отключваш и заключваш колата... Тези лайстни ми приличат на някакви гумени профили на метър, които ги продават по железариите и стоят буквално като подарени. Замисли се - най-малкото ако бяха толкова хубави щяха да ги оставят и във фейслифта.

Но всеки си има различно виждане за нещата. Ще се наложи да си купя мултифункция, проблема с лайстните при мен е решен, а както каза и ти като цяло количката е много готина и +-овете й ще компенсират предаването и липсата на шиба.
    '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

• Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщение
      - Дисководещ няма да ставаш, но от тиха музика да я набичиш си е цяло приключение и е свързано с неограничен брой натискания на +-чето.
      Натисни и задръж

Иначе съм съгласен, с врътка е 100 пъти по-удобно.

Comment

• Да добавя към списъка вътрешните дръжки на вратите. Намазани с някакво меко казано гнусно покритие, което пада и става....
        Проблемът го реших с малко търкане, пластификатор, черна боя и лак. Засега държи.
        Други елементи от интериора: копчетата на cd-то, копчето на ръчната. За първото намерих човек, който ги рециклира доста сполучливо.
        Като цяло елементите в интериора са доста евтини и неиздръжливи. За сравнение близо 20-годишната ми 145-ца нямаше и следа от изтъркване на някакъв интериорен елемент.
        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• забелязвам,че с доста от изброеното в темата нямам проблем аз

Comment

• От скоро карам Седмица! Тази скърцаща ходова част...направо ме побърква! Майсторът я прегледа в началото, вика стегната е! Даже, вика за 147 и учудващо секси отдолу!
            На павета или неравности скрибуца ужасно! Не ми казвайте, че "заводски" си е така, моля! И скърцането веднъж е повече, след няколко часа по-малко!??!??...Какво трябва да сменя, за да не скърцори така?! Излагаме се пред гаджетата...
            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Скърца от тампоните на горните носачи. Досадно, но не ужасно. Преди две години ми замина шарнир на долен носач, тогава вече се чуваше от 50 метра. Ето ти начална насока Иди в сервиз дето разбитат.

Comment

• На студено скърца. Сега сутринта, като са ниски температурите, си срибуца. Зависи през какви неравности, минаваш. Като се с топли през деня, звуци няма.
                Зимата ще е забавно.

Comment

• И аз имам Алфа 147 от 1 седмица и паля сутринта "Скръц,скръц,скръц". Викам си "кво ти стана бе мама ти...." то било нормално... Аз лично няма да го преживея това и ще се боря до последно. Ще смазвам,ще сменям...баси, не мога да приема,че е нормално кола да скърца на студено.

Comment

• До колкото четох, зависи какви носачи са слагани, от предния собственик. Имало и такива, дето си вървят в комплекта с грес и не скрибуцат. Така че, когато се наложи да ги сменяш, търси нещо качествено. Скрибуцат горните носачи, до колкото знам.

Comment

• Някъде съм чувал, че и тампони на стаб.щанга също скрибуцат така?!
                      Добре каква е рецептата?! Нови тампони на горни носачи, какви и с каква смазка и как трябва да се направи?!
                      ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                      DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

• Те носачите май си вървят, с тампона. Аз си мисля, че ако ги напръскаш с бяла грес, преди да ги сложиш, няма да скрибуцат. Не знам дали сега, като са сложени, може да се пръскат. Иначе флакон бяла грес, е около 10 лв.

Comment

• Първоначално публикувано от Fearless Покажи съобщение
                          И аз имам Алфа 147 от 1 седмица и паля сутринта "Скръц,скръц,скръц". Викам си "кво ти стана бе мама ти...." то било нормално... Аз лично няма да го преживея това и ще се боря до последно. Ще смазвам,ще сменям...баси, не мога да приема,че е нормално кола да скърца на студено.
                          Явно скрибуцането е често срещано, но определено не е нормално.

Comment

• Искам да попитам, като един прохождащ алфист, тежкия съединител нормално нещо ли е?

Comment

• Тежкия съединител нормално нещо ли е? Иначе по темата:единствените недостатъци според мен са лошата видимост във вс посоки и малките странични огледала.

Comment

• Къде го водя, тоя тежък съединител? Или си слушал, оня от Бричка?
                                Last edited by Ghostface86; d.m.y г., 21:54.

Comment

Working...
                                X